Навігація по сайту: Home Новини новини КВУ Моніторинг херсонських ЗМІ на соціально-економічну тематику

Політична
Херсонщина

Пологи

Незалежний спостерігач

Моніторинг херсонських ЗМІ на соціально-економічну тематику

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Ці дослідження будуть проводити експерти ХОО КВУ за методикою контент-аналізу місцевих ЗМІ. В кінці березня в  Києві було проведено  семінар  на тему  «Сприяння Європейським стандартам в українському медійному середовищі», який вступає в дію з 1 квітня 2009. У семінарі приймали участь Юрій Нестеряк – президент Асоціації «Спільний простір», Ольга Сєдова – провідний медіа експерт проекту «Сприяння європейським стандартам в українському недійному середовищі», Олександр Чекмишев – голова Комітету «Рівність можливостей» та Ірина Буланенко – провідний експерт моніторингу.

Проект має на меті підвищення стандартів журналістської професії задля покращення поінформованості громадян України про соціальні та політичні процеси в державі.
Для досягнення цієї мети діяльність за проектом здійснюватиметься за трьома компонентами. По-перше, в рамках проекту надаватиметься підтримка процесу вдосконалення нормативно-правової бази для діяльності медіа. По-друге, здійснюватиметься робота з підвищення етичних стандартів журналістської професії. Акцент у проекті робитиметься також на підтримці постійного діалогу між ЗМІ, громадськими організаціями та органами влади на обласному рівні, і на цій основі будуть розроблені рекомендації щодо покращення такої механізмів співпраці на всеукраїнському рівні.
Компонент 1 -Нормативно-правова база для діяльності ЗМІ
- Експертиза поточних законопроектів.
• Внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації
• Закон „Про телебачення та радіомовлення"
• Закон „Про інформацію"
• Закон „Про роздержавлення ЗМІ"
• Закон „Про Національну Раду України з питань телебачення та радіомовлення"
- Ратифікація Європейської конвенції про транскордонне телебачення
• Інформаційна та просвітницька робота щодо роз'яснення переваг та умов конвенції,
• Діяльність щодо сприяння відповідним органам влади при підготовці до ратифікації конвенції.
- Розробка стратегії для переходу України на цифрове мовлення до 2012 р. Увага приділятиметься нормотворчим, організаційним та техніко-технологічним питанням і процедурам проведення тендерів з використанням прикладів Європейських держав та із застосуванням різноманітних підходів.
Компонент 2 -     Сприяння впровадженню Етичного кодексу та покращення стандартів журналістської професії
Все більших масштабів набуває явище так званої „джинси" - прихованої платної реклами в новинах, що видається за об'єктивний журналістський матеріал. Зростання таких технологій є свідченням розповсюдженості корупції у ЗМІ, і воно зрештою, у середньо- та довгостроковій перспективі негативно вплине на ступінь довіри громадськості до медіа.
Частина 1: Етичні норми та прозорість
Завданням у цій частині є розробка згідно з європейськими стандартами та пропагування типового етичного кодексу, що може стати невід'ємною частиною трудової угоди журналіста.
Частина 2: Підвищення стандартів журналістської професії. Саморегуляція ЗМІ.
Цей аспект діяльності за проектом має на меті сприяти підвищенню відповідальності журналістів, передусім перед громадськістю, а також і перед своїм роботодавцем. В рамках проекту між основними сторонами процесу триватиме обговорення потенційних механізмів саморегуляції.
Компонент 3 - Покращення співпраці між ЗМІ та організаціями які забеспечують оренду квартир в Полтаві, та організаціями громадянського суспільства та органами влади
Метою за цим компонентом буде сприяння діалогові між ЗМІ, місцевими та обласними державними адміністраціями та громадянським суспільством. Навчальні програми, що пропонуватимуться учасникам, мають надати кращі можливості для розуміння того, чим мотивується кожна зі сторін процесу, за допомогою цілого спектру методик - практичних завдань, аналізу конкретних прикладів та ін.
Посадовим особам з органів влади, представникам організацій громадянського суспільства та представникам ЗМІ пропонуватиметься формат, в рамках якого вони працюватимуть над вирішенням конкретної проблеми, актуальної для своєї громади. їм надаватиметься допомога через модерацію дискусій, проведення навчань та практичних занять при опрацюванні проблеми з метою розробки рішень і відповідних нормативних положень, які були б найбільш прийнятні для усієї громади.
Розробка успішних пілотних проектів на регіональному рівні стане підґрунтям для пропонування більш ефективних механізмів, які б активізували такий суспільний діалог і на всеукраїнському рівні.

 


Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити


Загальна політика

  • Депутат Верховной Рады Нестор Шуфрич (фракция Партии регионов) отрицает переговоры представителей своей фракции с фракцией Блока Юлии Тимошенко по изменению формата коалиции в парламенте.
  • В рамках совместного проекта Задай вопрос украинского еженедельного журнала Корреспондент и сайта Корреспондент.net читатели сайта могут задать свои вопросы министру труда и социальной политики Людмиле Денисовой.
  • Секретариат Президента намерен обжаловать решение Окружного административного суда Киева о признании незаконным указа Президента об освобождении Святослава Пискуна с должности генерального прокурора.
  • Депутат Верховной Рады от фракции Партии регионов Нестор Шуфрич выразил сомнения в том, что бывший лидер Социал-демократической партии (объединенной) Виктор Медведчук консультирует премьер-министра Юлию Тимошенко по каким-либо вопросам.
  • Депутат Верховной Рады от фракции Партии регионов Нестор Шуфрич назвал бесперспективным возвращение в политику Сергея Тигипко.

Огляди

  • Скачування з Інтернету халявних фільмів, книжок, музики, програм стало для мільярдів користувачів всесвітньої мережі чимось буденним. Далеко не кожен усвідомлює,...
  • Мова має велику силу як вбивати, так і примирювати людей, і навіть цілі народи. Навіть якщо адміністрація Буша легалізувала тортури,...
  • biЯкщо невдовзі Держдума Росії прийме закон про протидію реабілітації нацизму у колишніх республіках СРСР, то це означатиме, що Росія тестує...
  • biПерша соціальна енцикліка Венедикта XVI стосуватиметься гострої проблеми сучасності: світової економічної кризи та експлуатації бідних країн багатою Північчю/i/b. Експерти, що...
  • Меморандум щодо модернізації газотранспортної системи України, підписаний Україною та ЄУ, це все таки не черговий порожній документ – вважають європейські...
  • Останні кілька десятиліть економісти шукали універсальну економічну теорію. Як і їхні колеги-фізики. Створити таку теорію можна було б лише за...
  • biСьогодні Церква гуртується навколо вторинних святинь і чудес, які часто сприймаються не як імпульс до змін, а як доказ переваги...
  • Справу архітекторів Джинс та Аракави, які стверджували, що людина смертна, тому що живе у занадто зручних будинках, зруйнував своєю пірамідою...

Останні коментарі

Вибір читачів




























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 36 гостей на сайті