Навігація по сайту: Home Публікації Економіка Кричущі факти: Результати інспектування бюджетної сфери Херсонської області у І півріччі 2009 року

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Кричущі факти: Результати інспектування бюджетної сфери Херсонської області у І півріччі 2009 року

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 23
НайгіршеНайкраще 
clockКонтрольно-ревізійною службою в Херсонській області протягом шести місяців 2009 року обревізовано 199 підприємств установ та організацій. Майже на кожному підконтрольному об’єкті встановлено порушення фінансової дисципліни. Всі виявлені прорахунки стали наслідком недотримання вимог чинного законодавства в бюджетній сфері.
Контрольними заходами виявлено фінансових порушень  (недоотриманням бюджетом та установами власних надходжень, незаконні, нецільові видатки, недостачі, порушення із обліку майна) та виявлено втрат ресурсів, допущених через неефективні управлінські дії загалом на суму 160 млн. грн.
Найбільш суттєві порушення фінансово-бюджетної дисципліни встановлені в Цюрупинському районі. Зокрема виявлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму понад 3 млн грн. Крім того, внаслідок прийняття неефективних управлінських рішень виявлені втрати на суму більш ніж 4 млн грн. Більшість зафіксованих недоліків – у сфері земельних відносин.
Проведений державний фінансовий аудит з питань формування та виконання бюджету протягом 2005-2008 років у Цюрупинському районі показав, що управлінці на місцях не забезпечили додаткових бюджетних надходжень (передусім від використання землі) на суму більш ніж 20 млн грн.
Ще понад 20 млн грн. фінансових порушень та втрат від неефективних дій керівників району виявлено державними контролерами КРУ під час ревізії виконання бюджету та стану фінансових розрахунків у Генічеському районі. Приміром, на спорудження очисних споруд каналізаційної мережі, що в Арабатській стрілці, підрядники пригнали техніку аж із Західної України. Втім побудований каналізаційний напірний колектор, на який витрачено понад 6 млн. грн., й досі не підключений до очисних споруд.
А приписки до об’ємів виконаних в Генічеському районі робіт нанесли державі збитків на суму більше 600 тис.грн.
Такі кричущі факти не залишилися поза увагою. Обласною державною адміністрацією за підсумками ревізії прийнято спеціальне розпорядження, направлене на посилення контролю за використанням державних активів. А на засіданні колегії в Генічеському районі було повідомлено, що за допущені порушення будуть звільнені три заступника голови Генічеської райдержадміністрації.
Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності в управлінні капітального будівництва обласної державної адміністрації встановлено втрат внаслідок фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на загальну суму 2,4 млн грн. Так, згідно з актом приймання-передачі обласного онкодиспансеру, підписаному в грудні 2008 року, він відповідає технічним умовам, доопрацювання не потребує та придатний до експлуатації. В той же час при обстеженні об’єктів новобудови Херсонського обласного онкологічного диспансеру виявлено 9 одиниць не змонтованого обладнання на загальну суму 1 млн. 247 тис. грн., яке фактично не працює.
Вже давно відома приказка: „Хочеш вкрасти гроші - почни будівництво”. Але красти на лікарні, красти у хворих - неприпустимо. Матеріали цієї ревізії вже в правоохоронних органах, де буде надано відповідну оцінку діям посадовців управління капбудівництва. На сьогоднішній день правоохоронними органами вже порушена кримінальна справа.
У першому півріччі перевірка фінансово-господарську діяльність 7 дочірніх підприємств ДАК «Хліб України» встановила фінансових порушень та втрат від бездіяльності деяких керівників на суму більше 23 млн.грн.
На сьогоднішній день тема зберігання зерна вкотре довела свою актуальність. Відсутність достатніх об’ємів для накопичення зерна, або завищена вартість його зберігання, змушує фермерів одразу продавати його за безцінь.
Натомість ревізії Херсонських елеваторів показали, що потужності більшості з них або не використовуються зовсім, або використовуються неефективно.
Зокрема не працює Хлібна база у Великоолександрівському районі, практично простоює Голопристанський елеватор. А Партизанський елеватор, через укладання фіктивних договорів про спільну діяльність, доведено до банкрутства.
Ревізія системи установ Держветмедицини в Херсонській області встановлено фінансових порушень на суму понад 4 млн грн. Так, районними лікарнями та лабораторіями ветеринарної медицини незаконно перераховано на рахунок Херсонської обласної державної лікарні ветеринарної медицини 734 тис грн. на придбання квартир. А куплені квартири замість постановки на облік лікарні, одразу, незаконно, передані в приватну власність посадовим особам установ ветеринарної медицини.
За підсумками ревізій установ ветмедицини правоохоронними органами порушено 4 кримінальні справи, з яких одна вже знаходиться на розгляді в суді.
Ревізіями 13 установ та підприємств системи Держлісгоспу України встановлено порушень та втрат на суму більше 20 млн.грн.
Перевірками військових частин області встановлено факти невиплат заробітної плати на суму понад 1,5 млн.грн. Але викликає здивування, що навіть після ревізії, коли вже доведено факти порушень, військове керівництво не поспішає розрахуватися із офіцерським складом. Лише приписи військової прокуратури змушують їх повертати чесно зароблені гроші.
Для забезпечення контролю за додержанням законодавства у сфері державних закупівель (більш відомих як тендери) контрольно-ревізійними органами досліджено питання дотримання законодавства щодо здійснення закупівель, товарів, робіт і послуг за державні кошти. Загальна сума використаних  фінансів при цьому становить близько 237 млн грн., в ході проведених ревізій встановлено порушення вимог чинного тендерного законодавства у 28 підприємств та установ області на загальну суму 7,8 млн грн.
В межах прав і наданих повноважень КРУ у 194 випадках застосовано фінансові санкції до порушників фінансово-бюджетної дисципліни. До дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто 392 посадовця.
За матеріалами ревізій правоохоронними органами в І півріччі цього року порушено 14 кримінальних справ. На 235 посадових осіб складено протоколи про адмінправопорушення яких притягнуто до відповідальності на суму 72,6 тис. грн.
Робота контрольно-ревізійного управління в Херсонській області, як і Державної контрольно-ревізійної служби України в цілому, направлена на захист інтересів громади області щодо контролю за законним та ефективним використанням державних коштів, державного та комунального майна, згідно вимог чинного законодавства України.

До уваги мешканців Херсонщини! Повідомляємо, відповідно до доручення Кабінету Міністрів України, у ІІІ кварталі 2009 року буде проведена комплексна ревізія місцевих бюджетів області, у зв’язку з чим просимо повідомити Контрольно-ревізійне управління в Херсонській області, за телефоном довіри 26-36-28, про всі відомі факти незаконного та нецільового використання бюджетних коштів, крадіжок майна, земельних зловживань тощо.

 

Коментарі  

  1. #1 Сержант
    2009-07-1322:11:06 Сержант на маршальском посту. Новые выдвиженцы старых политиков

    Для того, чтобы ответить на вопрос кто же такой Арсений Петрович Яценюк, «новый» он политик или «старый», достаточно просто внимательно посмотреть на его карьеру.
    Родился Арсений Петрович в Черновцах. Там же, где родились Дмитрий Фирташ, Александр Зинченко, Геннадий Москаль, Виктор Король, Михаил Папиев, Ян Табачник (эти фамилии еще не раз появятся в нашем рассказе).
    Там же, тогда еще просто юноша Арсений, получил высшее образование по специальности «учет и аудит».
    Там же обзавелся первыми связями…
    Подробности на сайте www.no.ks.ua

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 235 гостей на сайті