Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Херсонська молодь розфарбувала свої серця в національні кольори (Фоторепортаж)

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Херсонська молодь розфарбувала свої серця в національні кольори (Фоторепортаж)

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 6
НайгіршеНайкраще 

"Політична Херсонщина" пропонує фоторепортаж із акції "Розфарбуй серця", яку традиційно проводить у місті кілька років поспіль Херсонський осередок Спілки Української Молоді. Цього разу акція  розпочалася  в понеділок о 18.00 на площі біля кінотеатру «Україна».

Під час заходу організатори пропонували усім бажаючим розфарбувати плечі, або обличчя у національні кольори.

Організатори акції - активісти Спілки української молоді вважають, що їхня акція покликана підняти настрій та створити відчуття єдності усім, хто святкує українську незалежність.

Як повідомили організатори, патріотричну акцію за ініціативи херсонського осередку провели одночасно у центрі Херсону, Києва, Тернополя, Хмельницького, Дніпропетровська та Львова.

Свою  історію «Розфарбуй серця» Спілка Української Молоді веде з Херсону, де у 2005 році на День Незалежності її вперше провели троє молодих сумівців, відтоді вона для СУМу стала регулярною.

 

Звісно, подібні "розфарбуванки" вже проводили в нашому місті й інші молодіжні громадські організації. Взагалі, подібна традиція розфарбовувати свої тіла на свята була започаткована ще в середині 90-х років. Але тоді ці "розфарбування" носили риси  "чистого мистецтва". З початку 2000-х років час од часу до "мистецької течії" так званого "боді-арту" додавалися й політичні складники. Наприклад, у тому ж 2005 р.  подібну акцію проводили активісти херсонської "Молодої Батьківщини". Але активісти СУМу зробили ці акції щорічно-регулярними та наповнили патріотичним змістом.

24 серпня. м. Херсон, акція СУМу

Захід мав такий успіх, що організаторам приходилося працювати допоки від фарби не лишалося і сліду.

У 2008 році цю ідею підтримали і організували у Тернополі. Цього року захід продовжує розростатися і вже охоплює 6 великих українських міст, включно зі столицею.

А тепер трохи емоцій  щодо акції від безпосередніх її учасників:

Акція "Розфарбуй серця" тривала близько двох годин, аж поки не стемніло. Серед організаторів акції було 25 чоловік, що є своєрідним рекордом для даної акції.

24 серпня 2009 р. Херсон. Ленін у нас бачив й не таке

Кожен з цих 25 людей намагався певним чином допомогти в організації акції: один тримав прапор, інший крутив музику за допомогою мобільного телефону та гучномовця.

Хтось фотографував, хтось роздавав подарунки для усіх, хто приходив на акцію у вишиванці (а таких було достатньо) або розмовляв українською, хтось в цей час пояснював перехожим суть акції (охочих дізнатися, що відбувається на площі та чому всіх розфарбовують було як завжди достатньо ).

Інші допомагали розмальовувати всіх бажаючих.....

Серед сувенірів, які роздавали учасникам акції були: комікси та книжки про Мазепу, значки тощо.

Приємно вразив один випадок.
Поміж інших сувенірів ми роздавали значки "міняю часи на годинник", яких в Олексія Свореня був аж цілий пакет.

Отже.... підходять до нас два чоловіки: років десь під 30, на вигляд звичайні херсонці, які нічим не відрізняються від інших. І один з них звертається до Зеника і каже: "Я видел, вы тут значки роздаете "міняю часи на годинник". І продовжує вже українською: "А можна і мені такий один? Вважаю, що ви правильно робите - ця тема зараз дуже актуальна".

 


Отже, дорослі люди прекрасно розуміли сенс цих, здавалося б, дитячих забавок (я про значки). До речі, були й зовсім протилежні випадки, але вже з молоддю, коли вони сміялися та питали: "А в чем смисл надпісі?"

 


Ще вразило те, що на акції було багато людей, які не вперше приймають в ній участь та цього разу спеціально прийшли до к/т "Україна", щоб розфарбуватись.

 



Вразило, що багато учасників прийшли не тільки розфарбуватися, але й допомогати, тому що почули про акцію від знайомих. Були також ті, хто активно "саморозмальовувався".

На нижньому фото справа - керівник місцевого осередку СУМу Артур Шерстобітов.

"Політична Херсонщина" щиро дякує Павлу Подобєду за надані світлини та коментарі учасників акції

 

Коментарі  

  1. #1 Сергій
    2009-11-2015:00:57 Дуже цікаво споглядати на фото таких акцій, як ця.

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 94 гостей на сайті