Навігація по сайту: Home Новини економіка регіону Депутати попереджають про селянські бунти

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Депутати попереджають про селянські бунти

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Депутати Новотроїцької районної ради прийняли на 34 сесії Звернення щодо стану з реалізації баштанних культур в районні. Вони попереджають, що сільгоспвиробники загнані в глухий кут та залишені сам на сам з проблемами. Ситуація в районі може викликати, на думку депутатів, соціальний бунт.

У Зверненні йдеться про те, що урожай кавунів становить 35 - 50 тонн з га, з собівартістю 20-30 коп. за кілограм.


Посередники створили на територіях сусідніх районів та областей  своєрідну «пропускну» систему для покупців баштанних культур. Захопивши в свої руки систему закупівлі товару, ці угрупування нав'язали господарям вирощеного урожаю свої схеми і методи реалізації та мізерні закупівельні ціни на кавуни: 10, 8 і навіть 5 копійок за 1 кілограм, перепродуючи їх за межами району іншим покупцям по значно дорожчій ціні. Як зазначають депутати, деякі виробники змушені залишати поля з вирощеною продукцією.

Депутати називають подібну ситуацію рейдерством на вирощений урожай баштанних культур, що є загрозою розорення та зубожіння села й може привести до  соціального бунту та непередбачуваних дій обурених селян.

Депутати відзначають, що "ситуація із розповсюдженням злочинних схем обкрадання сільгоспвиробника не викликає занепокоєння в правоохоронних органах, службі безпеки та державних адміністраціях".
У своєму Звернені вони вимагають негайного втручання в справу Кабінету Міністрів України та органів правопорядку з метою забезпечення права селян реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію на продовольчих ринках за прийнятними цінами.

Джерело:

 

 

Коментарі  

  1. #1 цукерман
    2009-09-2300:03:02 не мудрено, что никого не интересует проблема, но почему депутаты не вызовут на ковер главного милиционера и прокурора и не потребуют отчитаться на сессии по этому вопросу? А где антимонопольный комитет?

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Загальна політика

  • Министр внутренних дел Украины Юрий Луценко заявил, что кандидат в президенты, лидер Партии регионов Виктор Януковича указал в декларации о доходах за 2008 год неправдивые данные.
  • Президента Украины Виктора Ющенко в селе Смолыгов Волынской области, где он сегодня, 8 декабря, принял участие в церемонии открытия фабрики Nestle, встречали не только его сторонники, но и приверженцы премьер-министра Юлии Тимошенко. Во время выступления Президента под сценой стояли несколько человек с бело-красными флагами.
  • Кандидат в президенты Украины Анатолий Гриценко предложил всем претендентам на пост главы государства совместно организовать и профинансировать проведение exit-poll в день выборов 17 января.
  • Первый замглавы парламентской фракции БЮТ Андрей Кожемякин заявил, что 7 декабря в эфире ток-шоу Свобода слова на телеканале ICTV Виктор Ющенко "окончательно подтвердил, что он согласился быть техническим кандидатом Виктора Януковича".
  • Сторонники кандидата на пост президента Украины Василия Протывсиха развесили на нескольких памятниках в Киеве шарфы с надписями Против всех.

Огляди

  • Про майбутні президентські вибори в Україні, про проколи Віктора Ющенка та про складні відносини між...
  • У листопаді сенатор Крістофер Додд запропонував законодавчий акт, що мав би відібрати у ФРС функції нагляду за банками, а конгресмен...
  • Німецькі споживачі побоюються майбутнього значно менше, ніж їхні європейські сусіди. ...
  • Свого часу такі письменники, як Кестлер, Орвелл, Серж і Камю, заявляючи, що "будь-яка схожість персонажів книги із реальними людьми є...
  • Нинішню мілітарну слабкість Європи можна пояснити тим, що в політиці країн континенту соціальні пріоритети, такі як охорона здоров’я, допомога з...
  • Ми часто довіряємо словам практиків, навіть якщо вони не розуміють, про що говорять, вважає російський професор Константін Сонін. Як приклад...
  • Мабуть, європейці дійсно заслуговують на такого президента Європейського ради і такого високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки,...
  • Згідно з рішенням Федерального Конституційного Суду Німеччини, у передріздвяні неділі торгівельні заклади матимуть дозвіл працювати обмежений час. У такий спосіб...

Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 92 гостей на сайті