Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство Микола Томенко: Ми відкрили світу українські природні дива

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Микола Томенко: Ми відкрили світу українські природні дива

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Аскания Нова moikompas.ru/compas/7prirodnyh_chudes_in_uaЗаступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко в ранковому ефірі на радіо «ЕРА-fm» розповів, що заповідник «Асканія-Нова», яка у своїй групі  «Ліси, національні парки, національні заповідники» посідає 14 місце, ще має шанс вийти до наступного етапу, до якого потрапляють 11 переможців.

«На сьогоднішній день ми вже пройшли велику дорогу і певною мірою перемогли. «Асканія-Нова» з 56 кращих національних заповідників світу посідає 14 місце. За час кампанії у голосуванні за Україну взяли участь тисячі відвідувачів мережі Інтернет не лише з України, а й з української громади за кордоном», - сказав М.Томенко.

Микола Томенко розповів, що сотні користувачів мережі Інтернет долучилися до груп підтримки «Асканії-Нова» у популярних соціальних мережах. Інформаційні матеріали про конкурс та участь України в ньому розміщували провідні вітчизняні ЗМІ.

«На сьогоднішній день нашою перемогою є вже те, що мільйони людей в різних країнах світу відкрили для себе унікальний природний об´єкт України, а значить по-новому відкрили для себе Україну. Великою перемогою є й те, що тисячі українців відкрили для себе біосферний заповідник Херсонщини «Асканію-Нову». Відомо, що за час акції кількість відвідувачів заповідника зросла більше, ніж на 20% порівняно з попереднім роком. А у травні цього року зафіксовано рекордну за всі роки незалежності кількість відвідувачів в окремі дні (близько 3 тисяч відвідувачів щодня). І в цьому - результат участі її як в українській акції «7 чудес України», так і у Всесвітній кампанії», - наголосив він.

Микола Томенко як Голова оргкомітету акції «Покажемо світу природні чудеса України» закликав всіх «максимально активізуватися» в останні два дні голосування і вибороти право українському диву увійти у півфінал всесвітньої акції.

«Буде справжньою перемогою для України, якщо наш учасник стане одним із 11 переможців своєї групи та увійде до наступного етапу конкурсу. Процедура голосування займає всього кілька хвилин, але це та маленька реальна справа, яка може донести до світу позитивну інформацію про Україну, її природні дива та туристичні можливості», - сказав Микола Томенко.



Довідково:

Заповідник «Асканія-Нова» є одним з переможців загальнонаціональної акції «7 природних чудес України», що проходила в Україні минулого року. Саме «Асканія-Нова» здобула найбільшу підтримку експертів та посіла перше місце за загальною кількістю набраних балів.

Восени 2008 року Оргкомітет загальнонаціональної акції «7 природних чудес України» вирішив подати до всесвітнього конкурсу «7 нових чудес природи» у якості номінантів переможців експертного та Інтернет-голосування в Україні (Біосферний заповідник «Асканія-Нова» та Національний природний парк «Подільські Товтри»).

Всесвітній конкурс «7 нових чудес природи» (англ. New seven wonders of nature) - сучасна спроба створити список семи найдивовижніших природних місць, організована швейцарською неприбутковою організацією «Корпорація Нового Відкритого Світу» (англ. New Open World Corporation, NOWC) після успіху в організації вибору «7 нових чудес світу», де розглядалися лише штучні споруди.

За результатами підрахунку голосів першого етапу всесвітнього конкурсу, який тривав до 31 грудня 2008 року, «Асканія-Нова» та ще 261 учасник з усіх континентів потрапили до другого туру. Другий етап розпочався 1 січня 2009 року і завершиться 7 липня 2009 року.

Організатори розподілили учасників другого етапу на сім груп, від кожної з них буде обрано 11 переможців, які наберуть найбільше голосів Інтернет-аудиторії - всього 77. Після цього їх розгляне експертна комісія, яку очолюватиме Федеріко Майор, колишній Генеральний директор ЮНЕСКО.

21 липня 2009 року експерти назвуть 21 фіналіста конкурсу. Голосування у мережі Інтернет на фінальній стадії триватиме протягом 2010-2011 років. На цей час також заплановано Всесвітній Тур, під час якого організатори відвідають кожен з 21 об´єктів-фіналістів. Сім нових природних чудес світу планується назвати у 2011 році. За оцінками Оргкомітету, у голосуванні можуть взяти участь до 100 мільйонів людей.





Для здійснення голосування існує також міжнародна телефонна лінія

+41 77 312 4041 (тарифікація здійснюється як за міжнародний дзвінок на мобільний телефон у Швейцарії)



Офіційна дата завершення голосування - 8 липня 2009р. о 14.00.
 

Коментарі  

  1. #2 Чекулаев
    2009-07-2014:56:14
  2. #1 Инна
    2009-07-0811:00:41 Люди!!!!! Голосуйте за Асканию!!!!!! Последний день голосования!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 17 гостей на сайті