Навігація по сайту: Home Публікації Економіка Овердрафт і бажання жити красиво

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



Овердрафт і бажання жити красиво

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

otmyvanie denegВячеслав Коваленко, в.о. начальника управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА у Херсонській області, розповідає про розкриття фінансової оборудки з легалізації (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом

Передбачаю здивоване запитання професіоналів-банкірів, адже за своєю суттю термін “овердрафт” не має нічого спільного з прагненням людини до красивого життя.
Абсолютно солідарний з такою думкою, адже і в офіційних джерелах, і в економічних посібниках це слово чітко означає короткостроковий кредит, який надається банком клієнту в разі перевищення суми операції за платіжною карткою залишку коштів на його картрахунку або встановленого ліміту кредитування.
Однак саме це заморське слово спокусило службових осіб ТОВ “А” отримати грошовий зиск.
І тоді у хід пішли всі недозволені прийоми: змова, обман, зловживання довірою, зумисне викривлені відомості. Проте службовим особам ТОВ «А» не вдалося приховати жодну із, здавалося б гарантовано завуальовану махінацію, від фахівців управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Херсонській області та співробітників Управління СБУ України в Херсонській області.
Відтак встановлено: у 2006 році службові особи ТОВ «А», діючи умисно, за попередньою змовою групою осіб та прагнучи заволодіти грошовими коштами Херсонської філії одного з банків, користуючись обманом та зловживаючи довірою, надали до цього банку документи, у яких відобразили завідомо неправдиві відомості про діяльність керованого ними підприємства. У результаті у січні 2007 року між Херсонською філією банку та ТОВ «А» був укладений договір про надання овердрафту строком на 1 рік, згідно з яким підприємству надано у позику - грошові кошти у сумі 200 тис.грн.
Достовірно знаючи, що овердрафт не буде повернуто, службові особи ТОВ «А», заволодівши шахрайським шляхом такими значними грошовими коштами, того ж дня привласнили їх і обернули на свою користь, не сплативши жодного разу кредитні платежі філії банку.
Опісля, заволодівши банківськими коштами у сумі 200  тис.грн., службові особи ТОВ «А» легалізували (відмили) їх у господарській діяльності підприємства, перерахувавши кошти ТОВ «У”, як оплату за отриману сільськогосподарську продукцію.
За результатами дослідчої перевірки у січні 2009 року прокуратура Херсонської області порушила кримінальну справу у відношенні посадових осіб ТОВ «А» (за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України, – легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом).

 

Коментарі  

  1. #1 kirill
    2009-03-0814:14:21 О, хоть узнал, что такое овердрафт

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 42 гостей на сайті