Навігація по сайту: Home Публікації Суспільство На Херсонщині поменшало знаків тоталітарної доби. Завдяки діяльності Спілки Української молоді

Політична
Херсонщина

Незалежний спостерігач



На Херсонщині поменшало знаків тоталітарної доби. Завдяки діяльності Спілки Української молоді

Електронна адреса Друкувати PDF
Рейтинг Користувача: / 4
НайгіршеНайкраще 
демонтаж монумента Леніна в Черкасах"Український Херсон" розповсюдив цікаву інформацію, в якій йдеться про виконнаня Херсонським осередком Спілки Української Молоді раніше даних обіцянок про демонтаж пам’ятників комуністичним лідерам радянської доби на Херсонщині.
повідомив, що з  ініціативи сумівців в установленому законом порядку

вже демонтовані такі пам’ятники:

1. Жданову (організатор репресій 1930-х років в Україні) – с. Надеждівка Чаплинського району.
2. Блюхеру (один з командувачів більшовицькою армією в Україні) – смт. Чаплинка Чаплинського району.
3. Леніну (в Україні ніколи не був, організатор жовтневого перевороту, направив більшовицьку армію на знищення УНР) – с. Козачі Лагеря Горностаївського району

перейменовані такі вулиці:

с. Михайлівка Нововоронцовського району.
1. вул. Калініна (один з організаторів розкуркулення) на вул. Леонтіївську
2. вул. Чапаєва (командир бригади Червоної Армії) на вул. Журавлинську
3. вул. Чкалова (радянський льотчик-випробовувач) на вул. Анастасіївську

с. Червоноармійське Горностаївського району.
1. вул. 50 років Жовтня на вул. Б. Хмельницького



Як розповів "Політичній Херсонщині" представник СУМу Павло Подобєд, активісти Спілки організували кампанію звернень до виконавчих органів влади на обласному та районному рівнях. Хлопцям на першому етапі прийшлося досить важко переконати чиновників, що вони мають право на звернення та на інформацію про те, як виконуються законодавчі акти на теренах нашої області. На жаль, ще й досі деякі районні державні адміністрації відмовляються надати інформацію по суті. Зокрема, керівництво Бериславської районної державної адміністрації  відмовилося надавати інформацію про виконання указів Президента та розпорядження голови обласної державної адміністрації з питання демонтажу пам'ятних знаків тоталітаризму.  Проігнорували звернення на час виходу статті Іванівська та Нижньосірогозька районні державні адміністрації. А поки що представники Спілки української молоді розпочали другий етап своєї громадської кампанії - звернення до місцевих рад та депутатів, які представляють проукраїнські партії.
Нагадаємо: Херсонський осередок СУМ в Україні поставив собі на меті демонтувати 40 пам’ятників радянського тоталітаризму у Херсонській області до кінця 2010 року.
Сумівці планують ініціювати демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків, які  присвячені особам, причетними до організації та здійснення голодоморів (1921-1923 рр та 1932-1933 рр.), політичних репресій, а також особам, котрі зі зброєю в руках виступали проти державної незалежності УНР та Української Держави або підтримували анексію України.

На фото: демонтаж пам'ятника В.І.Леніну в Черкасах. Листопад 2008 р. Джерело:
 

Коментарі  

  1. #29 Желтый
    2009-03-2316:19:18
    Цитую Гладкий:
    Жёлтому: ломать - не строить.
    Верно подмечено, присутствие ума в даном случае как говорится излишне
  2. #28 Гладкий
    2009-03-2018:23:58 Жёлтому: ломать - не строить.
  3. #27 Vlad
    2009-03-1900:15:28 Ось ви все про "свої" та "чужі", "свої пам'ятники" і т.п…А коли будете говорити "наші" (тобто спільні для всіх). Тож і маємо таку роздерту країну на своїх та чужих.
  4. #26 петрович
    2009-03-1815:50:47 Это относится к памятникам героям войн - того же Фрунзе. Поставьте рядом Махна и Врангеля. И Большой крест
  5. #25 петрович
    2009-03-1815:49:11
    Цитата:
    так комуністи ж Хвильового і грохнули/…/Хвильовий за Україну боровся, а не проти петлюрівців. /../

    Я полностью поддерживаю херсонца и Влад, вы точно сформулировали проблему: Но для начала, Хвыльовый и тысячи коммунистов, погибшие в 30-ые годы были жертвами переворота сталинистов. Это отдельная тема.
    А вот то, что украинские коммунисты, украинские автономисты, украинские республиканцы, гетьманцы и "империалисты" (сторонники империи) боролись за УКРАИНУ, но разную. И теперь мы одних идолов выкидываем - других ставим. МЫ ПРОДОЛЖАЕМ ГРАЖДАНСКУЮ ВОЙНУ. Начние ставить свои памятники, а не уничтожать чужие
  6. #24 Павло Подобєд
    2009-03-1812:55:19 Спілка не ставить собі на меті ЗАМІНИТИ собою державу: виховувати дітей у школах, зводити пам'ятники, оновлювати бібліотечну систему тощо.
    Часом чуємо: "Годі пам'ятники валяти - краще б лікарню збудували". Для того є держапарат, держбюджет. Наша мета інша - підштовхнути громаду до роздумів, спонукати до реалізації власних прав.
    Тому не будьте до громадської організації більш вимогливими ніж до обранців рад (верховної, обласної, міської, сільської).
  7. #23 Желтый
    2009-03-1809:54:24 И пока вы будете как зомби бубнить "Карфаген должен быть разрушен!" вы не найдете симпатиков ни в Украине в целом ни тем более гуляйполевской по определению Херсонской области. Удачи в борьбе с ветряными, пардон, бетонными мельницами. Лучше бы инициировали сбор денег для того чтобы тот камешек перед "Юбилейным" наконец стал памятником Хмельницкому
  8. #22 Желтый
    2009-03-1809:17:15 ПУСТЬ МЕРТВЫЕ ХОРОНЯТ СВОИХ МЕРТВЕЦОВ! Гриша и Паша это о Вас сказано. Когда вы наконец научитесь смотреть вперед, а не ползать как болотные раки?
  9. #21 Vlad
    2009-03-1801:38:17 Херсонцу:
    так комуністи ж Хвильового і грохнули (тобто до самогубства довели). До речі, за його "Геть від Москви!" Занадто буквально зрозуміли слова поета. От тільки Хвильовий за Україну боровся, а не проти петлюрівців. Просто вони з Петлюрою в поглядах на Україну розходилися
  10. #20 Vlad
    2009-03-1801:34:45 "Наблюдаю:
    Чересчур много пафоса и слов сотрясающих воздух. Паша времена нафталинового нациоализма прошли."

    Пафоса немає, а є звичайна правда висловлена людською мовою, а не в стилі "тьолок мять".
    А учить інших любити "родіну" "нафталіновими" закликами та аргументами, залишаючись при цьому циніком…- справа неважка. Українство асоціювати виключно з вишиванками…А це не нафталін?
    На пропнованих тобою рецептах Націю націю також не побудуєш, бо то буде схоже на "біомасу"

Додати коментар

:D:lol::-);-)8):-|:-*:oops::sad::cry::o:-?:-x:eek::zzz:P:roll::sigh:
Жирний Курсив Посилання Цитата


Захисний код
Оновити



Останні коментарі

Вибір читачів
























Куплю фотографії херсонців учасників
Української Революції 1917-1922 рр.:
- членів партій УПСР, УСДРП, УПСФ, УПСС;
- фотографії херсонців в мундирах українських військових частин,
- фотографії громадських діячів українського політичного руху на Херсонщині тощо.
8 093 725 67 45

Хто на сайті

На даний момент 42 гостей на сайті